Kjelsås – Nordberg 2: Hansken er kastet i RØN 4M-Vest

Det enigmatiske trenergeniet Bendik Aunan gned seg i hendene og stirret ut på parketten. Kjelsåsspillerne takket sine Nordberg-overmenn for kampen etter at en maktoppvisning i andre omgang feide all tvil av banen. I pressekonferansen etterpå skulle en smilende Aunan blankt benekte at fokuset allerede var på seriegull “Det er en god prestasjon, vi mister ikke bakkekontakten av det. Vi må bygge på dette resultatet allerede neste helg”. Likevel var det noe annerledes ved Nordberg denne lørdagen, en tøffhet som har manglet i tidligere sesonger. Der de blåkledde tidligere har knukket under presset, og gått fra strålende angrepsspill til defensiv kollaps hadde de denne gangen ridd av den ene stormen etter den andre. Kjelsås, en av de store favorittene til tittelen, hadde blitt ydmyket i sin egen stue. Spørsmålet alle stilte seg i tribunen og i presserommet var om Nordberg endelig skulle bryte nesten-lag forbannelsen og klatre helt til toppen.

Solen skinte skarpt utenfor den glohete oktoberdagen da fansen tidlig merket at noe var i emning.Tidlig oppmøtetrøbbel for Nordberg ble reddet av en sent innhoppende Are Sandvik, mens Kjelsås på sin side kunne stille med lag nesten utelukkende hentet fra egen ungdomsavdeling. Tifobannerne som portreterte Nordbergs infamøse tap mot Engebråten ble rullet ut og bengalske lys forstyrret en oppvarming som var preget av nådeløse dunker fra begge lag. Til slutte måtte opprørspoliti inn for å roe både overivirige hjemmefans og “Gasellen” Matt som truet med å rive ned den antikverte gymsalen med den ene monsterslamen etter den andre. På tribunen klappet Christian Lehnes fanklubb taktfast heiaropet “Christian til VM, Ole Ole Ole” mens fanfavoritten jogget rolig opp og ned sidelinjen med et bestemt blikk.

Etter avhopp gikk Kjelsås ut i et forrykende tempo inspirert av ungdommelig overmot. Nordberg virket rustne og hang ikke sammen i forsvar, Kjelsås dro tidlig opp i en 7-4 ledelse og trener Bendiks ansikt var et portrett av eksistensiell angst på sidelinjen. I et intervju etter kampen skulle Nordbergspiller Lars innrømme at den raske starten gjorde Nordbergspillerne overrasket: “De er store og de er gode, det er vanskelig å få tak på de nåe de setter opp farten”. Men etter at de innledende nervene ga seg ble det tydelig hvem som er favoritt til tittelen i år. En rask scoringssalve fra “skuddene” Mirza rettet opp inntrykket og plutselig var Nordberg foran på stillingen 7-12. Mirza, tilbake fra pappaperm og skadeplaget hele høsten virket uanfektet av det lange avbrekket. Det var en skarphet i bevegelsene Nordberg har savnet, og det boniske vidunderets evne til å gå helt i svart gir en ny dimensjon til et til tider stakkato angrepsspill.  Defensivt hadde Andreas “Mutumbo” kommet inn og klorte raskt vekk en opplagt scoringssjanse før han svarte med den ydmykende viftende pekefingeren. Den kongolesiske DJen på 230 har før sesongen gått ut og erklært painten for sin, noe Kjelsåsspillerne raskt merket. Idet første periode nærmet seg slutten holdt Nordberg på å rote vekk hele ledelsen, men den basketkyndige Bjørn hold hodet kaldt og ledet benken med kløkt. Evnen til å ri av stormen i kaotiske perioder har vært Nordbergs største mangel, og her leverte de endelig en oppvisning i kynisk tidsbruk. Inn til første drikkepause var stillingen 16-20 mye takket være den blonde Bislett-beboerens evne til å holde hodet kaldt og bruke maksimalt av skuddklokka.

2 periode fortsatt i det samme sporet, og Kjelsås gikk i en periode opp i en marginal ledelse. De unge talente var i perioder et hestehode foran hva gjaldt energi og pågangsmot, og for andre gang i kampen begynte fansen å frykte et velkjent Nordberg-kollaps. Idet kampen så ut til å snu trådde derimot Christian og Matt fram for å snu trenden: Christian viste glimrende form og socringsevner, og var kampens store spiller fram mot pause. Mens Matt viste sine elleville pirattriks og lekne side: etter å ha kastet ballen via ryggen til en motspiller ble han overivrig og hev et prosjektil som nesten rev hodet av Thomas Kjeldsberg. Heldigvis for dem begge ble resultatet bare en mild hjernerystelse. Nordberg så ut til å dra fra inn mot pausen, men et scoringsskred av Kjelsås det siste minuttet, inkluder et utrolig skudd fra midtbanen i siste sekund, gjorde at det fram mot pause var nærmest dødt løp 28 – 33 favør Nordberg.

44153191_2217704078506141_6380512469005107200_n
Laget som skal ta det store steget denne sesongen?

Etter pausen fortsatte Nordberg å bygge en liten ledelse, før Bendik noen minutter ut i perioden dro fram trumfesset. Den patenterte patrylineupen har mange ganger vært forskjellen på middelmådighet og toppplassering for Nordberg, og årets versjon så ekstra dødelig ut. Ut på banen galloperte en oppjaget lineupen bestående av Greger, Mirza, Matt, Thomas og Christian. De neste minuttene ble som ventet et sinnsykt kaos av mannekropper med minimal kroppsbeherskelse idet partylineupen som vanlig erstattet basketferdigheter og klokskap med vilje og dødsforakt. Særlig utpekte Greger seg i de kaotiske minuttene med et typisk Greger-hattrick: stjele ballen hver gang motstanderne kom over midten, kaste bort ballen bak ryggen hver gang han fikk den og nesten starte slåsskamper hvis noen ser på han feil. Heldigvis er denne typen organisert kaos noe Nordberg trener på ukentlig. Iblandet alle feilene, kollisjonene og blodet regnet de inn 3ere og ledelsen var på det meste oppe i 15 poeng. Inn mot siste periode var den 9.

4 periode ble en ren parademarsj inn i seierens rike, hvor Nordberg hadde full kontroll hele veien. Mens kampen enda sto og vippet satte Thomas “El Vegetariano” og Mirza “Carnivore” inn annenhvert nådestøt. De lange skuddene mot Kjelsås sin stadig krympende sone feide enhver tvil av banen, og når Mirza selvsikkert satte to langskudd på rad var kampen for lengst avgjort. Frustrerte Kjelsåsspillere klarte i stor grad å holde irritasjonen unna med et hederlig unntak. Mens storparten av laget var opptatt av fair (men hardt) spill var andre mer interessert i å albue Lars i hodet og løpe Greger overende. Heldigvis holdt Nordberg seg for gode for den type grisespill og holdt fokus på ballen. Idet tiden rant ut for en solid 47-63 seier til bortelaget kunne Bendik Aunan knytte neven i triumf. På vei ut av pressekonferansen kunne man se treneren trekke opp en lapp kun påskriblet “party”. Om spillerne fortsetter å følge instruksene fra legenden kan nordberg bli et lag å regne med. Han visste det var det første steget av mange, men denne sesongen ser Nordberg 2 sterkere ut enn på lenge.

ST.jpg

Afrikaprisen: Greger Svenn
Kjører fra Sverige for kamp, spiller ellevilt forsvar, krangler med motspillere og kaster håpløse bak ryggen-pasninger. Gjør alt han har lovet på forhånd å gjøre

Vest-Afrikaprisen: Bjørn Johansen
Stiller opp på kort varsel når frafallene renner inn minutter før start. Roer nerver på og utenfor banen med enorm basketball-IQ og gode avgjørelser kampen gjennom

Sentral-Afrikaprisen: Thomas Kjeldsberg
Enda en spiller som kommer langveisfra for å stille opp. Løper uendelig mye og skaper rom for andre på laget. Får en knallhard pasning i hodet av Matt men er like blid

Afrikas Horns Ærespris: Christian Lehne
Har en sinnsyk blokk idet Nordberg setter inn nådestøtet i tredje periode. Viser tegn på at dette kan bli den store gjennombruddssesongen

Den Zanzibarske Oppmøtepris: Simon og Jesper
Møter opp på kamp de ikke skal spille på for å støtte laget. Overdøver en fullsatt Kjelsås arena med heiing.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s